فارکس چیست؟

راحت‌ترین تعریف برای تبادل ارزهای خارجی، تبدیل یک ارز به ارز دیگر است.

شایان ذکر است که مقداری از این تبادل برای خرید یا فروش کالا، خدمات شرکت‌ها، دولت‌ها، هزینه‌های سفر، خرید جهان‌گردان، سرمایه‌گذاری اشخاص و بنگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. گرچه اکثر تبادل‌های ارزی با هدف کسب سود از تفاضل قیمت خرید و فروش ارز انجام می‌گیرد، ولی موارد فوق نیز بخش عظیمی را در این بازار به خود اختصاص می‌دهد.

چگونه می‌توان در فارکس معامله کرد؟

در حقیقت معامله در بازار فارکس عبارتند از خرید یک ارز و هم‌زمان فروش ارز دیگر. ارزها از طریق یک معامله‌گر یا کارگزار و به صورت جفت ارز معامله می‌شوند. در معاملات فارکس دو هدف وجود دارد. به این ترتیب که ابتدا در نرخ بالا بفروشید و سپس در نرخ پایین بخرید یا ابتدا در نرخ پایین بخرید و سپس در نرخ بالا بفروشید. جدا از روابط اقتصادی و تاثیر بین بازاری که ارزهای مختلف روی هم می‌گذارند و در شرایط اقتصادی متفاوت نقش‌های مختلفی را بازی می‌کنند، به طور کلی تمامی بازار فارکس با هم در ارتباط هستند.

با پیشرفت علوم ارتباطی و اینترنت همه افراد می‌توانند در شرایط یکسان با واسطه‌گران و شرکت‌های سرمایه‌گذاری ارتباط برقرار نمایند. کارگزاران به صورت آنلاین نرخ ارزها را از بانک‌های مختلف جهانی جمع‌آوری و با نرم‌افزاری که در اختیار معامله‌گران قرار می‌دهند، می‌توانند سفارش‌های مشتریان خود را به سرعت جهت معامله و ثبت خرید یا فروش منتقل کرده و معامله لازم را برای مشتری خود انجام دهند. در این‌جا مهم‌ترین نقش کارگزار انتقال سفارشات معاملاتی فرد معامله‌گر به بازارهای جهانی است. بنابراین برای انجام معاملات در بازار ارز انتخاب یک کارگزار الزامی است. جهت انجام معامله ارزی، مشتری بعد از انتخاب کارگزاری مورد نظر خود باید حسابی را در آن کارگزاری ایجاد کرده و پس از دریافت نام کاربری و رمز عبور، مبلغ مورد نظر جهت معامله ارز را واریز و سپس از طریق نرم‌افزارهای معاملاتی موجود نسبت به معاملات مد نظر خود مبادرت نماید. معامله‌گر در بخش کاربری ایجاد شده و از طریق نرم‌افزار موجود، می‌تواند کلیه معاملات، نوع ارز مورد معامله، قیمت و حجم معامله، سود، زیان، وضعیت سرمایه و سایر المان‌ها را مشاهده کند. بر اساس این متغیرها کارگزار در ازای خدماتی که ارائه می‌دهد، کارمزد معاملاتی خود را دریافت می‌کند.

سرمایه‌گذاری بر روی طلا

با توجه به افزایش ریسک در زمینه‌های مختلف اقتصادی، بیشتر سرمایه‌گذاران در طلا و فلزات گران‌بهای دیگر شروع به سرمایه‌گذاری کرده‌اند. بر خلاف بازارهای ارز، قیمت طلا و نقره در بازار جهانی به‌ ندرت تحت تاثیر رویدادهای سیاسی و اقتصادی قرار می‌گیرد. مزیت بالای این سرمایه‌ها آن است که در برابر تورم ایمن هستند. البته در گذشته نیز طلا و نقره در برابر کالاها و ارزها مبادله می‌شدند ولی امروزه سرمایه‌گذاران با توجه به مزایای معاملات آنلاین فلزات گران‌بها، از این ابزار برای ارتقا و رشد سرمایه خود استفاده می‌کنند.

در کل می‌توان گفت امروزه فلزات گران‌بها به عنوان پناهگاه‌های امن در بازار در نظر گرفته می‌شوند و در طول دوره‌های پرنوسان بازار، ارزش آن‌ها حفظ شده و یا افزایش می‌یابد، زیرا صرف نظر از وضعیت بازار، همواره فرصت‌های فراوانی برای معاملات فلزات گران‌بها در جهان وجود دارد.

 

فرهاد ناجی Farhad Naji

 

نویسنده: فرهاد ناجی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.