ویژگی‌های برتر وردپرس برای طراحی سایت

یکی از محبوب‌ترین سیستم‌های مدیریت محتوا، وردپرس است. وردپرس از زبان کدنویسی PHP استفاده می‌کند، که به علت کاربرد آسان و هم‌چنین استفاده مناسب از مباحث سئو در ساختار آن، امروزه مورد توجه زیادی قرار گرفته است.

در واقع با استفاده از وردپرس می‌توان یک وب‌سایت، وبلاگ یا حتی یک برنامه را راه‌اندازی کرد. وردپرس از سال 2003 پا به عرصه طراحی وب‌سایت‌های اینترنتی گذاشته و به عنوان یک سیستم انعطاف‌پذیر خود را نشان داده است. آمارها نشان داده است که امروزه حدود 30 درصد از وب‌سایت‌های کل دنیا از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده می‌کنند. از سایت‌های معتبر در این زمینه می‌توان به سایت‌هایی هم‌چون وبلاگ فیسبوک، سایت انگری برد، کوکاکولا و غیره اشاره کرد.

سیستم مدیریت محتوا

سیستم مدیریت محتوا یا همان CMS، در حقیقت یک سیستم نرم‌افزاری برای مدیریت محتوا در محیط وب است. شما با استفاده از این سیستم مدیریت می‌توانید برای سایت‌تان محتوا ایجاد کنید. این محتوا می‌تواند متن، عکس، فیلم و یا هر فایل دیگری باشد. از معروف‌ترین سیستم‌های مدیریت محتوا می‌توان به جوملا، دروپال و وردپرس اشاره کرد.

چگونگی استفاده از وردپرس

برای استفاده از وردپرس ابتدا باید این سیستم مدیریت محتوا را دانلود و روی هاست لینوکس خود نصب کنید. البته برخی از شرکت‌های ارایه دهنده هاست، هاست‌های مخصوص این کار را ارایه می‌دهند که دیگر نیاز به نصب وردپرس در آن‌ها توسط شما نخواهد بود. پس از این کار و اتصال وردپرس به پایگاه اطلاعاتی، می‌توانید تولید محتوای خود را برای وب‌ سایت مورد نظر، شروع کنید. ناگفته نماند که برای راه‌اندازی سایت خود در اینترنت، علاوه بر هاست و سیستم تولید محتوای وردپرس، به یک دامنه ثبت شده نیز برای آدرس‌دهی نیاز خواهید داشت.

تاریخچه وردپرس

این سیستم توسط یک برنامه‌نویس اهل کشور فرانسه به نام میشل والدریکی راه‌اندازی شد. دو سال بعد از راه‌اندازی وردپرس، دو متخصص دیگر به نام‌های مت مالنوگ و مایک لیتل آن را توسعه دادند. در چند سال نخست، این سیستم فقط برای ایجاد سایت‌های بلاگی مورد استفاده قرار می‌گرفت. اما کدنویسی و ایجاد افزونه‌ها و قالب‌های حرفه‌ای‌تر در وردپرس، داستان را تغییر داد. این سیستم از سال 2016 با توسعه بیشتری که روی آن انجام شد، مورد استفاده بسیاری از کاربران قرار گرفت. آمارها نشان می‌دهد که سایت‌های وردپرس، بیش از 120 زبان را تا به امروز پشتیبانی می‌کند، زیرا این سیستم برای طراحی و ساخت وب‌سایت‌های مرتبط با کسب و کارهای آنلاین گزینه بسیار مناسبی محسوب می‌شود.

مزایای استفاده از وردپرس

  • استفاده آسان

ویژگی استفاده راحت و آسان از این سیستم، به وردپرس کمک کرده تا از رقبای خود مانند جوملا پیش بیفتد. وردپرس نیاز کاربران به تخصص در زمینه کدنویسی را از بین برده و فرد می‌تواند بدون داشتن دانش کدنویسی نیز از این ابزار استفاده کند. همچنین قالب‌های متعدد و آماده وردپرس می‌تواند به سایت شما شکل و فرم مناسب دهد. در بخش مدیریت محتوا نیز به راحتی مانند نرم‌افزار ورد این امکان برای شما محیا شده است تا به تولید محتوا بپردازید. حال اگر می‌خواهید از قالب اختصاصی و حرفه‌ای برای این کار استفاده کنید، می‌توانید از متخصصان این امر کمک بگیرید. متخصصان ما می‌توانند در این امر به شما کمک کرده و قالبی اختصاصی و حرفه‌ای را برای شما طراحی کنند.

  • به‌روز بودن

از مزایای وردپرس این است که با توجه به روند پیشرفت تکنولوژی خود را به‌روز می‌کند. این به‌روزرسانی به این معنی است که وردپرس نرم‌افزار و ماژل‌های خود را آپدیت کرده و ایرادات و مشکلات موجود در آن‌ها را بر طرف می‌کند.

  • انعطاف‌پذیری

وجود هزاران قالب و بیش از 22 هزار پلاگین در وردپرس این نوید را به دوست‌داران وردپرس می‌دهد که با خیالی راحت به طراحی و استفاده از امکانات بی‌شمار این سیستم مدیریت محتوا بپردازند. در واقع شما می‌توانید به راحتی و در عرض چند دقیقه تعدادی از ماژول‌ها و امکانات مورد نیاز خود را روی سایت وردپرس‌تان نصب کنید.

  • سئو

وردپرس از نظر سئو یا همان افزایش رنکینگ در موتورهای جستجوگر، بسیار خوب عمل می‌کند. این سیستم مدیریت محتوا، در بهینه‌سازی وب سایت می‌تواند نقش موثری داشته باشد.

  • ساختار

در وردپرس شما می‌توانید قالب مورد نظر خود را سفارشی یا شخصی‌سازی کنید. این مسئله با وجود قالب‌های بسیار زیاد رایگانی که در اختیار شما قرار می‌گیرد، امکان‌پذیر است. یکی دیگر از مسائل مهم و پراهمیت، زمان لود سایت می‌باشد. وردپرس در این امر پیشگام بوده و با توجه به قالب انتخابی، وب سایت ایجاد شده را در سریعترین حالت لود می‌کند. همچنین این سیستم مدیریت محتوا، دارای نقشه سایت بوده تا ربات‌های موتورهای جستجوگر را با تمامی صفحات ایجاد شده به سرعت آشنا کرده و در لیست جستجوهای خود به راحتی آن‌ها را شناسایی کنند.

  • اشتراک‌گذاری

اشتراک‌گذاری در سیستم مدیریت محتوای وردپرس، از طریق ویدجت‌هایی که درآن وجود دارد، بسیار ساده انجام می‌شود. از طریق این امکانات می‌توانید کلیه محتواهای موجود در سایت‌تان را در رسانه‌های مختلف اجتماعی به اشتراک بگذارید.

  • منبع باز

اُپن سورس بودن یا باز بودن منبع و کدهای وردپرس، این امکان را به کدنویس یا هر کس دیگری می‌دهد تا آن را به‌روزرسانی کرده و یا به دلخواه خود شخصی‌سازی کند. همچنین این مسئله باعث می‌شود کارشناسان متعدد از سراسر جهان این قابلیت را داشته باشند تا ماژول‌ها و افزونه‌های مختلفی را طراحی و برای بهبود روند رو به رشد، به وردپرس اضافه نمایند. همین عوامل، وردپرس را در بین برخی از سیستم‌های مدیریت محتوای موجود، منحصر به فرد می‌کند.

  • رسپانسیو

قابلیت نمایش مناسب و حرفه‌ای انواع قالب‌های وردپرس در کامپیوتر، تبلت و موبایل این امکان را به کاربران می‌دهد تا سایتی پویا و جذاب داشته باشند. این کار به صورت اتوماتیک در اکثر قالب‌های وردپرس لحاظ شده است و کاربر نیاز نیست کار خاصی برای فعال‌سازی آن انجام دهد.

  • رابط برنامه نویسی

اکثر شبکه‌های اجتماعی دارای APLs می‌باشند که این اجازه را به شما می‌دهد تا آن‌ها را با سایت خود ادغام کنید. وردپرس در این زمینه دارای ماژول‌های بی‌شماری است که توسط کدنویسان حرفه‌ای و خلاق نوشته شده و به صورت رایگان در اختیار شما قرار داده‌اند.

  • سرعت و کارایی

شاید باورش برای شما سخت باشد، ولی باید بدانید که شما می‌توانید به وسیله وردپرس، وب سایت خود را در کمتر از یک روز بسازید و سپس شروع به تولید محتوا نمایید. به جرات می‌توان گفت که هیچ سیستم مدیریت محتوایی به مانند وردپرس از این همه انعطاف‌پذیری برخوردار نیست و به اندازه آن کارایی لازم را ندارد.

  • امنیت

مسلما هنگامی که به فکر طراحی یک وب سایت برای کسب و کار خود هستید، به مسئله امنیت به عنوان یکی از ارکان مهم سایت خود می‌نگرید. خوشبختانه وردپرس از این آزمایش به خوبی بیرون آمده است و توانسته امنیت سایت‌های زیرمجموعه خود را به خوبی حفظ کند. گویای این امر تعداد بالای سایت‌های طراحی شده توسط این سیستم مدیریت محتوا در جهان است و همچنین سایت‌های معتبری که اکنون از این سیستم برای مدیریت وب سایت خود استفاده می‌کنند، گواه دیگر این مدعا هستند.

در حقیقت وردپرس از امنیت بالایی برخوردار است، ولی باید این نکته را در نظر داشته باشید که امنیت یک موضوع نسبی است و هیچگاه نمی‌توان قانون صددرصد برای آن نوشت. ولی با توجه به توضیحات داده شده و به‌روزرسانی‌های انجام گرفته، اشکالات جزئی وردپرس به مرور توسط کارشناسان متخصص برطرف شده و هر روز امنیت آن بالاتر می‌رود.  همچنین افزونه و ماژول‌هایی نیز برای تقویت این مسئله در ساختار وردپرس توسط کدنویسان نوشته شده است که می‌توان از آن‌ها برای تکمیل کردن قابلیت حفاظت و امنیت سایت، بهره گرفت.

فرهاد ناجی Farhad Naji

 

نویسنده: فرهاد ناجی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.